WallBINDER ® 1K

Op polyurethaanbasis, Volledig alifatisch verticaal bindmiddel, Uitstekende weers- en uv-bestendigheid, Sterke hechting

Omschrijving

WallBINDER® 1K is een ééncomponentige polyurethaanvloeistof met een hoog vastestofgehalte, die uithardt met de vochtigheid in de atmosfeer.

Het materiaal is gebaseerd op technologie met een aangepaste reologie om te worden toegepast wanneer thixotropie vereist is. Omdat het alifatisch is, vergeelt/verkleurt het niet bij blootstelling aan zonlicht.

Het is gebaseerd op pure elastomere, hydrofobe, alifatische polyurethaanhars, wat resulteert in uitstekende mechanische, chemische, thermische, UV- en natuurlijke weerstandseigenschappen.

Deze lijm kan kostbare tijd besparen door steentapijt onmiddellijk op zijn plaats te vergrendelen zonder doorzakken of wegglijden.

Aanbrengen van verticale korrels op trappen en muren.

Aanbevolen voor

Binnen, buiten Muren Trap Badkamer, zwembadmuren Alle (natte) verticale oppervlakken

Applicatie Procedure

Breng het gewogen muurbindmiddel aan als primer om een levensvatbaar en gestold oppervlak te krijgen voor een volgende laag Steentapijt.

Breng vervolgens met een troffel een 6/8 mm dikke laag steentapijt aan op de natte primer. Solliciteer vanaf de grond. Druk de kwartskorrel gelijkmatig aan. Druk het gecoate oppervlak samen door gelijkmatige druk uit te oefenen op de troffel.

Tijdens het aanbrengen van het steentapijt;
Spuit voor een comfortabelere toepassing de korrels en uw spaan in met een mengsel van 20% autoglaswater en 80% leidingwater.

Kenmerken & Voordelen

Hoge viscositeit, helder Geweldig voor buitenkeukens en trappen, verticale fineren Sterke verticale lijm Uitstekende weers- en UV-bestendigheid. Uitstekende thermische weerstand, het product wordt nooit zacht. Max. gebruikstemperatuur 80 °C, max. schoktemperatuur 200 °C. Weerstand tegen kou: de folie blijft zelfs tot -40 °C elastisch. Uitstekende hechting Uitstekende mechanische eigenschappen. Goede chemische bestendigheid. Waterdamptransmissie. Hoge hechting op verschillende ondergronden Eenvoudig aan te brengen op verticale oppervlakken Bestand tegen UV-stralen, regen, hitte en vorst

Potlife

± 30 minuten. (20 °C).

Droogtijd aanraken

± 7 uur.(25 °C)

Droog tijd

± 24 uur.

Consumptie

Toepassingsmethode Verticaal oppervlakten:
Meng 7% WallBINDER met de granulaten.
Bedek het oppervlak met WallBINDER 1 m2 (130 gr) met een troffel op de muur.
Breng dan met een troffel de GEMIXTE granulaten aan op de nog natte oppervlakte en strijk glad.

Servicetemperatuur

(-40 °C) - (+80 °C)

QUV versnelde verweringstest

(6 uur UV, @ 70 °C (UVB-lampen) & 6 uur COND @ 60 °C) - 4000 uur verstreken

Verpakking

4 kg20 kg